Kupovina radne uniforme – o čemu treba voditi računa?

Kupovina radne uniforme – o čemu treba voditi računa?

Uniforme i radna odela povećavaju sigurnost na radnom mestu i pružaju samopouzdanje radnicima koji tako postaju deo tima i kompanije. Prilikom kupovine treba obratiti pažnju na sledeće karakteristike:

  1. Materijal

Tkanina od koje je uniforma izađena treba da bude kvalitetna i da radniku pruža udobnost. Ako se u uniformi oseća prijatno  može se računati i na veću produktivnost i fleksibilnost radnika. Treba imati u vidu posao koji se obavlja i u skladu sa tim birati adekvatne materijale za uniforme. Medicinskim radnicima treba odeća od koja će biti trajna i u kojoj će efikasnije raditi. Onima koji rade na otvorenom namenjeni su drugačiji materijali, otporni na vetar i vodu,  kao što su i radnicima na mašinama neophodna odela od posebnih materijala.

  1. Sigurnost

Radna odeća mora da zadovoljava bezbednosne i zdravstvene standarde jer su sigurnost i bezbednost radnika na prvom mestu. U zavisnosti kojom se delatnošću bave, radnicima je neophodna odgovarajuća oprema. Firma “Patrol PM” poseduje sertifikate o sistemu upravljanja zaštitom životne sredine, sistemu menadžmenta kvalitetom i o sistemu upravljanja i zaštitom zdravlja i bezbednosti na radu koji su garancija kvaliteta opreme koju proizvodi i prodaje.

  1. Boja i dizajn

Poznato je da boje utiču na našu psihu i zato nije svejedno koje će boje biti radna uniforma u svakoj delatnosti. Radnici u prehrambenoj industriji biraju belu boju koja asocira na čistoću. Medicinski radnici, pored bele boje, biraju odela u zelenoj i svetloplavoj boji koje treba da izazovu smirenost jer upravo ove boje simbolizuju gostoprimstvo, mir i spokoj. Radnici u industriji koji rade na mašinama ili na otvorenom biraju radna odela u jednoj, najčešće u teget ili crvenoj boji, koja su  u kombinaciji sa detaljima u nekoj jarkoj boji.

Važno je da se odabrana boja uniforme uklapa sa bojom logoa i obeležjima firme i da krajnji proizvod ostavlja utisak na potencijalne klijente.

Ne zaboravite da kvalitetna i adekvatna uniforma ostavlja utisak samo ako je uredna i održavana. Čiste i ispeglane uniforme ne podrazumevaju se samo među ugostiteljima i medicinskim radnicima već među svima koji žele da ostave utisak profesionalizma u svom radu.

Pilot odelo EZ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s