U Beogradu održan 12. Business Café: Biznis kao odgovor na probleme

Pod nazivom „Van okvira“, u prijatnom ambijentu beogradskog Mikser House-a, održan je 12. Business Café. Prepoznatljivo povezivanje i druženje preduzetnika postalo je svojevrstan regionalni brend Kristine Ercegović iz Zagreba.

Specijalni gost ovog Business Café-a bio je Miša Lukić,  osnivač marketinške agencije Leo Burnett, danas na poziciji CEO Publicis One Central and Eastern Europe, više puta nagrađivan i ubrajan među najuspešnije menadžere u Srbiji i Jugoistočnoj Evropi. Miša je prisutnima otkrio kako je počeo da se bavi biznisom i sa kojim se preprekama susretao na svom putu ka uspehu. Poseban deo u njegovom izlaganju je priča o biznis dizajnu, odnosno, o rešavanju poslovnih problema na kreativan način.

On ističe da u današnje vreme treba misliti o preduzetništvu, privatnom biznisu koji je najbolje započeti sa kompatibilnim partnerom, te poručuje da biznis treba da bude odgovor na probleme.

3

Predavači su tu da podele svoja iskustva i ohrabre potencijalne preduzetnike koji žele, a možda nemaju dovoljno sigurnosti i samopouzdanja da se sami upuste u poslovnu avanturu.

Da je moguće sa dobrom idejom i uz mnogo upornosti napraviti dobru stvar i razviti originalan biznis dokazuju mladi Ilija Demenesku, arhitekta i Istok Radovanov, pravnik i muzičar  iz Zrenjanina. Oni su poznati po brendu Pray Eyewear, unikatnim naočarima koje izrađuju od drveta, uskoro i od kamena, i izvoze u inostranstvo.

4

Kako se na kreativan način mogu predstaviti tradicionalni zanatski proizvodi i ponovo približiti kupcima pokazala je Milena Radenković, osnivač Makadama, koji na jednom mestu okuplja radove zanatlija, umetnika i dizajnera iz različitih krajeva Srbije. Njena želja je da doprinese očuvanju tradicije i domaćih proizvoda, kao i da podstakne razvoj preduzetništva u Srbiji.

1

Business Café već pet i po godina šalje dve jasne poruke, a to su:

Nismo sami – kada pokrećemo i vodimo sopstveni biznis svi prolazimo kroz isto

Moguće je uspeti – sada i na ovim prostorima, uprkos svemu i svima

Upravo su to glavne poruke koje zajednički šalju svi predavači. Strast prema poslu kojim se bavite, želja i naporan rad bez odustajanja, bez obzira na neminovne prepreke, najvažniji su sastojci recepta za pokretanje, kao i održavanje uspešnog poslovanja.

Pored inspirativnih predavanja, gosti su uživali i u degustaciji domaćih proizvoda od sira, u kolačima i Grand kafi. Doživljaj je upotpunila modna revija Belgrade Workshop-a, čiji modeli odgovaraju savremenim poslovnim damama kojima je važno da odeća koju nose bude udobna i od kvalitetnih materijala, kako bi se u njoj osećale prijatno.

2

Nakon beogradskog, sledi održavanje Business Café-a u u Slavonskom Brodu 5. jula, i u Zagrebu 7. jula. Letnja pauza do septembra, osim odmora, doneće i nove ideje za naredna druženja preduzetnika u regionu, među kojima je i prvi Business Café u Nišu u organizaciji Patrol PM-a!

5

(Foto: Piroshky Photography)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s