Lista obaveza – veća produktivnost

Borba sa svakodnevnim obavezama može da bude mnogo lakša i manje stresna ako vizuelizujete svoje zadatke i tako ih uvek imate na umu. Pisanje liste obaveza lakše je nego gomila podsetnika na monitoru računara i stolu, a evo razloga zašto su „to-do“ liste praktične:

 

  • Stavljanje obaveza na papir pomaže da odredite prioritetne ciljeve i da im posvetite više vremena. Samim tim na obaveze koje su trenutno od manjeg značaja trošićete manje energije.
  • Možete imati više listi, za poslovne, kao i za privatne zadatke. Sve liste držite na istom mestu ili u istom planeru jer ćete tako osećati veću sigurnost.

lista 1

  • Spisak dnevnih planova treba da sadrži vreme predviđeno za pauze. Ne zaboravite da lista treba da vam pomogne da budete efikasniji, a ne da stvara dodatni stres.
  • Dobro je da u svoju listu ubacite poneki dnevni zadatak koji je najlakše obaviti. Nekoliko precrtanih stavki daju motivaciju za dalji rad. Nemojte se obeshrabriti ukoliko ne stignete da ipunite sve zadatke. Lista ne treba da opterećuje, već da pomogne u organizaciji.
  • Veoma je važno da nagradite sebe kada ispunite važne zadatke. Sitnica ili tretman koji će Vas opustiti važni su da zadržite motivaciju i dobar pravac u obavljanju posla.

Kreiranje liste obaveza treba da pomogne u organizaciji i izdvajanju prioriteta, zato ne dozvolite da ona postane izvor stresa. Rasporedite dnevne obaveze i prionite na posao!

lista

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s