Kako odabrati idealnu majicu

majica-2

Gotovo da ne postoji ženski i muški komad garderobe koji se češće nosi od majice. Zahvalne su za kombinovanje sa drugim odevnim predmetima, a zahvaljujući raznovrsnim materijalima, dezenima, modelima i bojama mogu da se nose u svim prilikama. Upravo ovoliko mogućnosti koje majice nude, ponekad otežavaju potragu za savršenim modelom. Evo nekoliko saveta na šta treba obratiti pažnju prilikom izbora:

-pronađite adekvatnu veličinu za sebe. Zlatno pravilo kaže da je ona majica u kojoj se osećate komotno i prijatno prava za vas. Dame često vole da istaknu figuru, ali muškarci lako mogu da u tesnoj majici izgledaju neozbiljno, čak i smešno. Sa druge strane, preširoka majica je OK za opušteno popodne uz film kod kuće, ne i za izlazak ili posao. Dužina ne treba da bude ispod ili iznad kukova, kako bi vam u svakom položaju bilo udobno.

-tip okovratnika daje poseban izgled celoj majici. Najčešći, ali i najmanje formalan je okrugli okovratnik. Ovaj model je zahvalan jer vizuelno izdužuje vrat. „V“ izrez je nekonvencionalniji i češće ga biraju žene. Svakako, jedan od najpopularnijih modela je čuvena polo majica sa prepoznatljivom kragnom i dva do tri dugmeta ispod vrata. Pretežno su je nosili muškarci, ali ima i ženskih modela u različitim bojama.

majica-1

-kad smo već kod boja… Iako postoji mnogo pravila oko kombinovanja boja, različitih nijansi garderobe, sve je stvar ukusa. Bela i crna su klasici, najpogodniji za uklapanje, a prati ih siva boja. Važno je imati meru u usklađivanju boja odeće jer, iako nam se to možda ne dopada ili ne razmišljamo o tome, celokupan stajling uvek šalje izvesnu poruku o nama.

-poslednje, ali svakako ne najmanje važno je izbor materijala. Ono što svima pada na pamet kada su majice u pitanju jeste pamuk. Ne, nije toliko jednostavno. Pravi izbor je što veći procenat pamuka, kako bi koža „disala“ i kako biste se osećali prijatno. Takve majice su obično tanje. Osim što su prijatne i udobne, pamučne majice su i dugotrajne. U svakom slučaju, treba izbegavati sintetiku, jer u mnogim majicama se nalazi u kombinaciji sa pamukom.

majica-3

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s