Održan prvi solistički koncert Nade Jovanović u Nišu

Niška pevačica Nada Jovanović održala je prvi solistički koncert i to u svom rodnom gradu, 8. juna, u punoj sali Narodnog pozorišta u Nišu.

 

Nada je publici pružila izuzetno emotivno muzičko iskustvo tokom koncerta koji je trajao puna tri sata. Repertoar je bio raznovrstan, pa su prisutni, osim u autorskim numerama sa njenog albuma „Pesmo moja“, uživali u tradicionalnim, izvornim pesmama, zabavnim i rok numerama, ali i u operskim arijama. Nada Jovanović pokazala je ne samo da se snalazi u svim žanrovima, već da svojim moćnim glasom vlada svim muzičkim stilovima. Njena numera „Dođi mi“ već je postala hit, a publika je tokom koncerta pevala zajedno sa Nadom.

nada

Od vranjanskih i makedonskih pesama, preko hitova Bisere Veletanlić, grupe Smak, do čuvene „Stand by me“ Ben E. Kinga, „I will always love you“ Whintey Houston i Bočelijeve „Con te partiro“, koju je izvela u duetu sa Renatom Hencom, Nada je pokazala da dobra muzika i dobar glas lako pronalaze put do srca slušalaca.

Na sceni je imala veliku podršku svojih kolega, čuvenih imena kuće PGP:RTS Danke Stojiljković, Čede Markovića, Đorđa Čavića, Renata Henca, kao i Vesne Dimić i Biljane Petković, koji svi godinama predano rade na čuvanju srpske tradicionalne muzike od zaborava. Na bini su se pridružili Trio Grazioso, Vokalna grupa „Libero“ i muzička grupa „Prava stvar“, koja je koncert ispratila do kraja.

Podrške nije bilo samo na sceni, već i ispred nje. Vernu publiku činili su učenici Muzičke škole „Stanislav Binički“ iz Leskovca u kojoj Nada Jovanović radi kao profesor solo i džez pevanja, prijatelji i organizatori koncerta, među njima i direktor firme Patrol PM doo Miroslav Pavlović i mnogobrojne Nišlije željne kvalitetne muzike i dobrog glasa.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s