Predstava „Dar“ gostuje u Nišu: Prihvatanje različitosti

U okviru projekta „Različitost kao Božji DAR“, čiji je cilj podizanje svesti o osobama koje su različite od nas i koje žive u našem okruženju, u niškom Pozorištu lutaka biće odigrana predstava “Dar” 2. decembra od 19 sati.


Predstava “Dar” rađena je po tekstu glumice Milene Đorđević i deo je šireg društveno-angažovanog projekta koji za cilj ima upoznavanje javnosti sa autizmom. Komad prati dečaka koji je autističan od rođenja i sva životna iskušenja i događaje kroz koje prolazi njegova porodica. Predstava će se odigrati kao uvertira za Svetski dan osoba sa invaliditetom, koji se obeležava 3. decembra.
Niška publika moći će da vidi predstavu zahvaljujući zajedničkom trudu organizatora iz School&School, Porodične Filharmonije i JCI Niš.

  • Ovo je prvi projekat naše fondacije “Što južnije, to srećnije” čiji je cilj da pokrene građane iz ovog dela Srbije na razmišljanje o tome šta znači biti različit i da li je to prepreka za život. Želimo i da finansijski pomognemo niškim udruženjima koja se bave problemima osoba sa invaliditetom, tako da je predstava humanitarnog karaktera, ističe Miloš Milošević, direktor School&School.

Nakon predstave održaće se debata na temu „Različitost kao BOŽJI Dar“. Debatu vodi Miloš Milošević, a učesnici su glumci predstave, Predrag Lazarevic – roditelj deteta sa autizmom iz Niša, nastavnik Nataša Vasić i defektolog Sandra Skendžić.

-Velika je neinformisanost o ovoj temi i mi na ovaj način želimo da doprinesemo da se to promeni, da kroz priču  o autizmu mnogo toga naučimo i vratimo se pravim vrednostima, kaže Aleksandra Stojanović iz Porodične Filharmonije.

Novac se prikuplja kroz tri prihodna centra: prodajom karata (200 karata po ceni od 500 dinara). Prodaja se vrši u Retro Baru, pivnici Berta i poliklinici Human (pored Pozorišta lutaka). Na prodajnim mestima, i na sam dan održavanja predstave u Pozorištu lutaka, biće postavljene kutije za dobrovoljne priloge. Fizička i pravna lica moći će da uplate na račun prilog, a sve firme koje doniraju imaće svoj logo na štampanom materijalu.

Projekat su podržali Patrol PM doo, Patrol Group, Banker radio, Narodne novine, hotel My place.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s